Meer informatie over Tarieven dierenartsen | Honden Verzekering

Dieren moeten soms naar de dierenarts

Overal het algemeen zijn dieren je maatjes, je vrienden en ze zijn er altijd voor je. Als ze ziek zijn of pijn hebben, dan wil je dat er wat aan gedaan wordt. Je wilt het liefst dat je kleine vriend zo snel mogelijk weer beter wordt.

Als je huisdier ziek is, ga je daarom naar een dierenarts. Meestal heb je een dierenarts bij je in de buurt, maar wist je dat de tarieven tussen verschillende dierenartsen erg kunnen verschillen?

Dierenartsen hebben allemaal dezelfde opleiding gedaan. Ze zijn stuk voor stuk opgeleid om dieren op de allerbeste manier te kunnen helpen. Uiteraard kan er een verschil zijn in ervaring, maar bij de ‘gewone’ ziektes en pijntjes kan elke dierenarts je helpen. Maar hoe komt het dat de tarieven van verschillende dierenartsen zo kunnen verschillen?

Tarieven dierenartsen vergelijken

Als we tarieven van dierenartsen gaan vergelijken, dan komen we tot een schokkende ontdekking. Er kunnen tientallen tot wel honderden euro’s verschil zijn per behandeling, tussen dierenartsen. Hoe dit komt? Dat is moeilijk uit te leggen. Allereerst zijn er dierenartsen die klanten willen trekken door lagere tarieven aan te bieden. Andere dierenartsen hebben zoveel ervaring, dat ze van mening zijn dat ze daardoor hun tarieven kunnen verhogen. Een verzekering voor honden kan u dus veel geld besparen. De verzekeraar betaalt immers uw kosten.

Weer een andere dierenarts denkt erg commercieel en ‘verkoopt’ meer dan wat je eigenlijk nodig hebt. Probeer daarom zelf altijd logisch na te denken bij wat je koopt. Medicijnen zijn een echte must, maar heb je echt een stopcontact houder nodig die een geurtje afgeeft waardoor je kat minder stress heeft?