Tips en trucs over Sterilisatie hond | Honden Verzekering

U wilt uw hond laten steriliseren

Nog teveel mensen laten hun hond niet steriliseren omdat ze de belangen ervan niet inzien. Als u uw hond laat steriliseren dan wordt de kans op melkklier tumoren op een latere leeftijd aanzienlijk verkleind. Des te eerder u uw hond laat steriliseren, des te kleiner de kans is dat uw hond last krijgt van melkklier tumoren op een latere leeftijd. Melkklier tumoren ontstaan doordat er hormonen beginnen in te werken op de melkklieren van uw hond. Als uw hond gesteriliseerd is, wordt er niet meer door hormonen ingewerkt op de melkklieren. Een sterilisatie is dus erg belangrijk voor de gezondheid van uw hond, ook al merkt u dit niet direct.

Ook zal het u veel geld kosten als uw hond op latere leeftijd melkklier tumoren krijgt. De operatie en medicijnen bij de dierenarts zijn vaak erg duur, ook zal uw hond veel pijn hebben en dit zijn natuurlijk dingen die u wilt voorkomen. Zeker als het te voorkomen valt door een simpele sterilisatie.

Een hond is een echt lid van ons gezin en daar moeten we goed voor zorgen net zoals we dat bij de rest van ons gezin ook doen. Als u een verzekering heeft voor uw hond dan kunt u de kosten van een sterilisatie vaak vergoed krijgen door uw honden verzekering. Uw honden verzekering is zich er ook bewust van dat een sterilisatie ernstige ziekten op late leeftijd verkleind en vergoeden het daarom met plezier.

Wanneer kan ik mijn hond laten steriliseren

Voor veel mensen is het ook niet helemaal duidelijk vanaf wanneer ze hun hond mogen laten steriliseren. Als u uw hond gaat laten steriliseren dan dient u dit ook niet te vroeg te doen wat dat is ongezond voor het jonge hondje.

Een jong hondje wordt voor het eerst loops op een leeftijd van 6 tot 12 maanden. U kunt een sterilisatie bij uw hond laten uitvoeren vanaf 2 tot 3 maanden na de eerste keer dat ze loops is geweest.

Als u puppy´s van uw hond wilt dan dient u natuurlijk te wachten tot de puppy´s er zijn. Nadat de pups er zijn dient u nog minimaal 8 weken te wachten om de pups en haar moeder aan te laten sterken. Pas na 8 weken is het aan te raden om uw hond te laten steriliseren na een bevalling.

Meer voordelen van een sterilisatie

Er zitten natuurlijk nog meer voordelen aan een sterilisatie dan het voorkomen dan melkklier tumoren. Om u een goed beeld te geven waarom een sterilisatie belangrijk is voor uw hond zullen we de andere voordelen ook voor u opnoemen.

  • Als u uw hond laat steriliseren dan heeft uw hond geen ongewenste dracht meer. De ongewenste dracht van een hond kan soms veel viezigheid geven en dat willen we natuurlijk niet. Na de sterilisatie heeft uw hond hier geen last meer van.
  • U heeft geen last meer van schijn zwangerschap. Bij een hond doet het zich wel eens voor dat ze schijnzwanger zijn. U kunt dan kosten uit moeten geven aan de dierenarts om dit na te laten kijken. Door een sterilisatie kunt u zich deze kosten besparen.
  • Ook kan het niet meer voorkomen dat uw hond ongewenst gedekt wordt. Het zijn natuurlijk dieren met verlangens en het kan dus voorkomen dat uw hond zwanger wordt zonder dat dit de bedoeling is. Als u niet wilt dat dit kan voorkomen dan dient u uw hond ook te laten steriliseren.

De sterilisatie zelf

Als u uw hond wilt laten steriliseren dan dient u eerst een afspraak te maken bij de dierenarts. U maakt telefonisch een afspraak en gaat met uw hond langs bij de dierenarts op de vooraf afgesproken datum.

Op deze datum zal uw hond eerst worden gecontroleerd, om te kijken of uw hond de operatie aan kan. Ook zal er meteen gekeken worden of uw hond andere dingen heeft die behandeld moeten worden.

Als u hond is nagekeken wordt haar onderbuik kaalgeschoren en schoongemaakt. Vervolgens wordt de hond in slaap gebracht en verdoofd op de onderbuik. Vervolgens vindt de sterilisatie plaats en kunt u weer met uw hondje naar huis gaan.