Advies over Huisdierenverzekering | Honden Verzekering

Huisdierenverzekering

Als je een huisdier hebt, dan moet je jezelf de vraag stellen of je je huisdier wilt laten verzekeren. Verzekeren tegen onverwachte en hoge ziektekosten bijvoorbeeld.

Net zoals dat je een eigen zorgverzekering hebt of een inboedelverzekering. Dat zijn eigenlijk verzekeringen die we vanzelfsprekend vinden. Maar als het op huisdieren en een verzekering aankomst dan is dit nog niet zo vanzelfsprekend. En dat is toch vreemd eigenlijk.

Want doordat sommige mensen geen verzekering hebben, komen ze wel eens voor een hele vervelende keuze te staan: het huisdier laten operen en in de schulden komen omdat je het eigenlijk niet kunt betalen. Of je huisdier opgeven omdat je het financieel niet kunt betalen.

Dit zijn natuurlijk keuzes die niemand wil maken, en gelukkig hoeft dat dus ook niet met een huisdierenverzekering.

Soort huisdier

Of je nu een kat, een konijn, een hond of een slang hebt, bijna alle dieren kun je wel verzekeren. Wat de maandelijkse kosten voor de verzekering zal zijn, hangt van een hoop verschillende facetten af. Net zoals bij mensen en een aanvullende verzekering bijvoorbeeld. Een konijn zal bijvoorbeeld minder kosten dan een hond. Maar het soort dier is niet het enige wat belangrijk is. Denk bijvoorbeeld ook aan de ziektegeschiedenis van je huisdier, of je huisdier gevaarlijk is, etc.

Verschillende verzekeraars

Net zoals bij zorgverzekeringen, inboedelverzekeringen of autoverzekeringen, zijn er ook voor de verzekeringen voor huisdieren verschillende verzekeraars. Kijk goed naar wat elke verzekeraar je te bieden heeft en tegen welke prijs. Zoek ook naar ervaringen van andere mensen (klantenservice, kosten declareren, etc). aan de hand van dit soort gegevens kun je dan besluiten bij welke verzekeraar jij het liefste een verzekering wilt afsluiten voor je huisdier. hondenverzekeringen vergelijken is dus verstandig, want dan vind je de beste verzekering voor jouw hond.