Goed advies over Dekking hondenverzekeringen | Honden Verzekering

Dekking hondenverzekeringen

Vele mensen beschouwen hun hond alsof het hun eigen zoon of dochter zou zijn. Tel daar ook nog eens bij op dat de kosten voor het onderhoud van een hond al aardig wat kunnen zijn elke maand, en het is dus eigenlijk helemaal niet zo vreemd dat veel mensen een hondenverzekering afsluiten voor hun hond.

Je wilt bij je kind toch ook niet opeens het risico lopen dat je op een gegeven moment ineens onbetaalbare ziekenhuis kosten moet gaan betalen? Je kind in het ziekenhuis is sowieso al iets waar je natuurlijk niet aan wilt denken, maar struisvogelpolitiek is natuurlijk geen optie.

De kans dat het ooit zal gebeuren is natuurlijk altijd aanwezig. En een ziek of gewond kind en meteen in de schulden komen is natuurlijk dubbel zo zuur.

Wat vergoedt een hondenverzekering allemaal?

Als je een verzekering voor je hond afsluit, dan kun je hier net zoals bij allerlei andere verzekeringen, zelf bepalen wat je allemaal vergoed wilt krijgen. Denk aan:

Net zoals dat je bij een auto bijvoorbeeld een all risk of een wa verzekering af kunt sluiten en je bij een zorgverzekering een aanvullende verzekering af kunt sluiten, geldt dit ook voor verzekeringen die je voor honden af kunt sluiten.

Wat voor type hond heb je?

Om te weten welk type verzekering het beste bij je hond past, is het belangrijk om goed naar je hond te kijken en wat voor ras het is, de leeftijd, het geslacht, etc. Een labarador heeft bijvoorbeeld meer kans op bepaalde ziektes dan een jachthond en vice versa. Kijk dus naar de verwachtingen van de hond en ook naar de geschiedenis van je hond. Is je hond vaak ziek, etc? aan de hand van dit soort gegevens kun je dan een verzekering kiezen die hier het beste bij aansluit.